Aρχαίες γεύσεις για σύγχρονους ουρανίσκους

Μερικές φωτογραφίες από το δείπνο που ετοίμασα στις 15 Δεκεμβρίου για το Avocado, το οποίο άντλησε τις ιδέες του από φαγητά της αρχαίας Ελλάδας που δεν περιείχαν ζωικές πρωτεΐνες.

Ο αρακάς  την ώρα που μαγειρεύεται . Σερβιρίστηκε γαρνιρισμένος με φρέσκο άνηθο. Την ίδια ώρα νερό με λίγο σέλινο ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πληγούρι.

Ο εξαιρετικός  σεφ του Avocado. Ευγενικός, ταχύτατος, ευφάνταστος, με πολλές πολλές γνώσεις και γενναιόδωρος στη βοήθεια του.

Ο Χάρης Γεροδήμος, general manager του Avocado, επί τω έργω: σερβίρει τον μυττωτό, την αρχαία σκορδαλιά με το πράσσο, το τυρί και, φυσικά, το σκόρδο. Αριστερά του βλέπετε ζοχούς σερβιρισμένους με ελαιόλαδο και αγουρίδα (χυμό άγουρων σταφυλιών), παντζαρόφυλλα, απαλό άρτο (ψωμί ζυμωμένο με νερό, γάλα και ελαιόλαδο) και στο μπολάκι τουρσί ρεπάνια και βολβούς σερβιρισμένους με σίλφιο, σουσάμι, μέλι, ξίδι και τυρί.

Ο γάστρης με τους ξηρούς καρπούς, το σουσάμι, τον παπαρουνόσπορο, το μέλι- και την καυτερή γεύση από το πιπέρι- έτοιμος για κόψιμο σε μερίδες.

Από τον γάστρη που βρίσκεται στο  κέντρο της κάτω πλευράς του πιάτου και σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού: τρία είδη ελιών (ξιδάτες, θρούμπες και ελιές διατηρημένες σε μέλι με τα αρώματα των σπόρων του μάραθου, του άνηθου και του κύμινου.  Μυττωτός. Φάβα σερβιρισμένη με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και ρόδι.  Αρακάς μαγειρεμένος με πράσσα και άνηθο και σερβιρισμένος με φρέσκο άνηθο. Μανιτάρια με οξύμελι. Ρεβύθια με το άρωμα του  φρέσκου κόλιαντρου και του κύμινο. Στο κέντρο πληγούρι.

Οι δύο όμορφες περιποιήτριες του Avocado.

Σχολιάστε