«H ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ» (Gourmand Award 2012)

 

Η ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα μέσα από λέξεις. Λέξεις που αναφέρονται στην τροφή όπως ξεκινά από τη γη και τη θάλασσα και φτάνει στο τραπέζι μας, σε κανόνες συμπεριφοράς, ήθη και έθιμα, συνταγές.

Λέξεις που έχουν αρώματα της αρχαίας Ελλάδας, του Βυζαντίου, της Τουρκοκρατίας και των νεότερων χρόνων, αλλά και ίχνη από άλλες κουλτούρες, όπου απαιτεί η ιστορία της διαδρομής πρώτων υλών, μαγειρικών μεθόδων και φαγητών.

» Η Γλώσσα της Γεύσης», λεξικό της ελληνικής γαστρονομίας (εκδόσεις Άσπρη Μέρα).

Διακρίθηκε ανάμεσα στα 3 καλύτερα βιβλία της κατηγορίας Food literature στον διαγωνισμό Gourmand World Cookbook Awards 2012 ενώ επιλέχθηκε από το ΒήμαGourmet ως το μοναδικό βιβλίο ανάμεσα στα 100 καλύτερα γαστρονομικά θέματα του 2011.

Mπορείτε να το βρείτε  σε όλα τα βιβλιοπωλεία (είτε ως φυσική παρουσία είτε παραγέλλοντάς το)  και στο ηλεκτρονικό κατάστημα Apples to Zebras  online bookstore   ISBN 978-960-99484-3-2.

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το πως είναι κάνετε κλικ στην εικόνα

see more of my photos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s