Κρέας και πιλάφι για τους νεκρούς…

Από την πρώτη εβδομάδα της Αποκριάς ‘αι ψυχαί αποθαμένων απολυούνται’ και βγαίνουν στον επάνω κόσμο. Και παρ’ όλο που οι κατεξοχήν αφιερωμένες μέρες στου νεκρούς είναι τα Ψυχοσάββατα, σε αρκετές περιοχές κάθε Τσικνοπέμπτη εκτός από το καθιερωμένο ψήσιμο κρεάτων υπάρχει φροντίδα γι’ αυτούς που έφυγαν σαν πνοή ανέμου.

 

DSCN3233

 

Ένα πιάτο  βραστό κρέας με πιλάφι, γαρνιρισμένο με μερικά σπειριά ροδιού, προσφέρεται στους ζωντανούς για να συγχωρέσουν όλους αυτούς που αόρατοι τριγυρίζουν.

 

 

 

 

 

 

english

3 thoughts on “Κρέας και πιλάφι για τους νεκρούς…

  1. Να προσθέσω Μαριάννα ότι οι Παρασκευές πριν από τα Ψυχοσάββατα λέγονται «Παρασκευές των Ψυχών» και στην Κρήτη απέχουμε ακόμη και από το ελαιόλαδο ιδιαίτερα αν έχουμε νεκρούς. Αυτό γίνεται σχεδόν υποχρεωτικό αν έχει πεθάνει πρόσφατα δικός μας άνθρωπος. Μάλιστα το κόλλυβο το φτιάχνουμε την Παρασκευή στα μέρη μας.
    Δες κι εδώ: http://cretangastronomy.blogspot.gr/2011/02/blog-post_26.html

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s