Αγκινάρες με Αρακά & Σαλιγκάρια

Η ευαίσθητη καρδιά της κρητικής αγκινάρας, κρυμμένη πίσω από αγκαθωτά φύλλα  ~ φρέσκος τρυφερός αρακάς ~ γλυκά καρότα ~  φρέσκα  κρεμμυδάκια και σκόρδα ~ άγριο μάραθο: αδιάψευστα σημάδια του ερχομού της άνοιξης.

Ταιριάξετε τα με σαλιγκάρια και θα έχετε ένα μεγαλειώδες φαγητό.

Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτή η πανδαισία ανοιξιάτικων λαχανικών και μυρωδικών  δημιουργεί ένα νηστίσιμο πιάτο, ναι;

Παρακαλώ,
μην το δοκιμάσετε με κατεψυγμένα ή κονσερβαρισμένα υλικά. Θα χάσετε όλα τα εκρηκτικά του αρώματα.

Καθαρίστε λοιπόν τέσσερις αγκινάρες, κόψτε τις στη μέση και τρίψτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο μισό κεφάλι φρέσκο σκόρδο (ψιλοκομμένο),
ένα κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
και τέσσερα φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα κι αυτά),
μέχρι να αποκτήσουν το χρώμα του χρυσού.
Προσθέστε μια κόκκινη ζουμερή ντομάτα (ψιλοκομμένη)
και περίπου εξήντα καθαρισμένα σαλιγκάρια.
Ρίξτε  δύο ποτήρια νερό και 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει  μια βράση.
Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και μετά από δέκα λεπτά ρίξτε  δύο φλιτζάνια φρέσκο αρακά και ένα μεγάλο καρότο κομμένο σε κομμάτια. Σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Προσθέστε τις αγκινάρες και δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άγριο μάραθο και μαγειρέψτε μέχρι όλα τα υλικά, λαχανικά και σαλιγκάρια, αποκτήσουν τρυφερή υφή.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Με προσοχή όμως. Το φαγητό αυτό αγαπά τη δεμένη σάλτσα. Το ίδιο την αγαπά και το φρέσκο ζυμωτό ψωμί που θα φροντίσετε να έχετε στο τραπέζι σας.

Αγκινάρες μαγειρεμένα με κουκιά
Αγκιναρόπιτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s