Ένα Gourmand Award για τη Γλώσσα της Γεύσης

Δύο βιβλία Ελληνίδων ήταν  υποψήφια  φέτος για βραβείο Gourmand, η Γλώσσα της Γεύσης και Το σκοτεινό κελάρι  της Μαρίας Τζίτζη. Το πρώτο κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία Food literature και το δεύτερο  τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Drinks Writing. 

Τα Gourmand awards μπορεί να θεωρούνται τα Oscars στο χώρο των μαγειρικών εκδόσεων, ωστόσο είναι ένα καινούριο σχετικά βραβείο. Δημιουργήθηκαν μόλις το 1995 από τον  Edouard Cointreau στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, για να τιμηθεί το έργο  «όσων μαγειρεύουν με λέξεις»  και οι οποίοι σχεδόν απουσίαζαν από την έκθεση.

Μόνο δύο  ελληνικές συμμετοχές έφτασαν στους τελικούς φέτος, σε αντίθεση με αυτές της περυσινής χρονιάς. Άραγε πόσα βιβλία σχετικά με τη μαγειρική και το ποτό εκδόθηκαν το 2011; Πόσα ήταν υποψήφια; Μάλιστα και πέρυσι η πλειοψηφία των ελληνικών βιβλίων που βρέθηκαν στην τετράδα των νικητών ήταν γραμμένα από γυναίκες. Εξαίρεση, το  «Τσικουδιά Κρήτης Πνεύμα» των Ανδρέα Σμαραγδή, Ηλία Καστανά και Γιώργου Νότα (εκδ. Δοκιμάκης)

Για να θυμηθούμε λοιπόν και τα υπόλοιπα περυσινά βραβευμένα βιβλία.

«Εδεσματολόγιον Κωνσταντινουπόλεως» της Νάντιας Σαραντοπούλου (εκδ. Σαββάλα): Ξένη κουζίνα.

«Η Άλφα – Βήτα της κουζίνας μας» των Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου. (εκδ. Alba): Σειρά.

«Καβάλας γεύσεις» της Στέλλας Σπανού (εκδ. Σερμυλή): Φωτογραφία.

Εδώ θα δείτε τον κατάλογο των νικητών του 2012: Gourmand awards

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s