ΚΕΪΚ ΛΕΒΑΝΤΑΣ & ΚΥΜΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Μου έχουν τραβήξει την προσοχή εδώ και καιρό.

Αυτός κοντεύει τα 90~   ψηλός, με διαπεραστικό βλέμμα.

Αυτή είναι λίγο μικρότερη του, όμορφη ακόμη. Ο χρόνος φαίνεται ότι της συμπεριφέρθηκε τρυφερά.  Αυτό όμως που εντυπωσιάζει πάνω της είναι το χαμόγελό της.

Σχεδόν κάθε μέρα μολις σουρουπώσει τους βλέπω να κατευθύνονται στο καφενείο του πάρκου που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου.

Την βοηθά να καθίσει, και μετά  κάθεται αργά δίπλα της.
Κοιτάζονται στα μάτια και χαμογελούν ο ένας στον άλλο.

Αυτός πάντα παραγγέλει ούζο.
Αυτή ένα ποτήρι πορτοκαλάδα.

Δείχνουν να απολαμβάνουν αυτή η ρουτίνα.

Όταν φτάνει η ώρα να φύγουν, ο άνδρας σηκώνεται πρώτος και βοηθά τη γυναίκα του να σηκωθεί.

Της πιάνει τρυφερά το χέρι και απομακρύνονται.

Κέικ Λεβάντας και Κύμινου με Γλάσο σοκολάτας για την αγάπη.

Για το κέικ
3 φλ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
μια πρέζα  αλάτι
1 1/4 φλ. γάλα
1 φλ.  στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
1 – 1  1 / 2  φλ. ζάχαρη
6  μεγάλα αυγά
ξύσμα από 2 μέτρια λεμόνια ή περισσότερο αν σας αρέσει
1 1/2 κ. γλ. φρέσκα άνθη λεβάντας
1 κοφτό κ.γλ.  κύμινο σε σκόνη
1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για το γλάσο
300 γρ. Fairtrade πικρή μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
1 / 4 φλ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (με ελαφριά γεύση)
1 / 3 φλ. ζάχαρη

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.  Λαδώστε ελαφρά και πασπαλίσετε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πυθμένα.

Σε ένα μπολ χτυπήστε  καλά τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.

Προσθέστε τα αυγά χτυπώντας καλά, μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο μίγμα.
Προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, το αλάτι και τη λεβάντα. Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.

Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για 50-60 λεπτά.

Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη  για 10 λεπτά.  Στη συνέχεια, βγάλτε το από το ταψί και τοποθετήστε το  επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Μετά , τοποθετήστε το προσεκτικά σε μια πιατέλα.

Για το γλάσο, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βγάλτε από τη φωτιά και ανακατέψτε προσεκτικά το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα  να κρυώσει για 10 λεπτά, έτσι ώστε να μην είναι πολύ ζεστό αλλά να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s