ΒΛΙΤΑ

 

O λαχανόκηπος είναι ένας τόπος χρωμάτων και συνεχούς μάχης…

Τόσο ο κηπουρός όσο και τα φυτά παλεύουν με το φτωχό χώμα, τα ατίθασα ζιζάνια, τις αρρώστιες και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Η χαρά της κηπουρικής είναι επίπονη.

Εντούτοις, ο κήπος είναι ένας τόπος ελπίδας.

Αυτή την εβδομάδα τα βλίτα έχουν την τιμητική τους…   Ασφαλώς τα βραστά βλίτα είναι ένα εύκολο καλοκαιρινό φαγητό αλλά δεν συγκρίνεται με το τουρλού από βλίτα, φρέσκα φασολάκια, κολοκύθια, πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο.

Τα βλίτα με σκόρδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό είναι ένα πρώτης τάξης κύριο φαγητό ή συνοδευτικό πιάτο αλλά και ωραία σάλτσα για ζυμαρικά. Στην τελευταία περίπτωση θα τ’ αφήσετε να κρυώσουν για μια ώρα περίπου.

Και λέω ότι πρέπει να τ’ αφήσετε να κρυώσουν γιατί όταν είναι ώρα να σερβιριστούν θα τα περιχύσετε με μια ωμή σάλτσα που θα φτιάξετε με δυο μεγάλες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη, 2 ψιλοκομμένα σκόρδα, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Για ν’ αναπτύξει τ’ αρώματά της θα την αφήσετε για μια ώρα στο ψυγείο.

Μετά θα την ανακατέψετε με τα βλίτα και θα τη σερβίρετε πάνω στα ζυμαρικά.

 Σαν παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε λίγη φέτα ενώ θα είναι ακόμη καυτή.

Προσωπικά την προτιμώ χωρίς το τυρί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s